Cavendish upisao i treću etapnu pobjedu
Cavendish u cilju

Prošla je 18.etapa Vuelte

Cavendish upisao i treću etapnu pobjedu

M. Maksimović
Teme:

Najbolji sprinter na dva točka Britanac Mark Cavendish pobjednik je 18. etape biciklističke utrke po Španjolskoj, 149 kilometara dugačke dionice od Valladolida do Salamance.

Cavendish, koji nastupa za ekipu HTC-Columbia, stigao je do treće etapne pobjede na Vuelti ove godine pobijedivši u ciljnom sprintu Argentinca Juana Josea Haeda i Portugalca Manuela Cardosa.
Vodstvo u ukupnom poretku je zadržao Talijan Vincenzo Nibali (Liquigas), ispred Španjolca Ezequiela Mosquere (Xacobeo) koji ima 38 sekundi zaostatka. Na trećem mjestu je Slovak Peter Velits s dvije minute zaostatka.


U petak je na rasporedu najduža etapa Vuelte ove godine, 231 kilometara dugačka dionica od Piedrahita do Toleda. Cilj je u nedjelju u Madridu.

Rezultati 18. etape:
1.Mark Cavendish (VB,HTC - Columbia) 3:27:11
2.Juan Jose Haedo (Arga,Saxo Bank)
3.Manuel Cardoso (Por,Footon)
4.Tyler Farrar (SAD,Garmin)
5.Samuel Dumoulin (Fra,Cofidis) svi isto vrijeme...



Ukupni poredak:
1.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) 74:47:06
2.Ezequiel Mosquera (Špa,Xacobeo) +38
3.Peter Velits (Slk,HTC - Columbia) +1:59

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.