Čelik sezonu otvara protiv splitske Nade

Regionalna ragbi liga

Čelik sezonu otvara protiv splitske Nade

D. Kurbegović

Prvaci Bosne i Hercegovine i prošlogodišnji osvajači Regionalne ragbi lige (RRC), ragbijaši Čelika u nedjelju će novu sezonu otvoriti utakmicom protiv svog rivala iz regionalnog finala - splitske Nade.

Utakmica posljednjeg i sedmerostrukog osvajača (Nada) Regionalne lige igra se na Kamberovića polju u nedjelju s početkom u 16 sati. Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su o očekivanjima od ove utakmice, kao i od predstojeće sezone govorili dr. Goran Zovko, predsjednik najtrofjenijeg ragbi kluba u BiH i sportskog kolektiva u Zenici i Danijel Keserović, igrač i sekretar RK Čelik. 

"Regionalna ragbi liga ove godine je dobila na kvaliteti. Nama je posebno važna zbog odbrane titule. Kada je u pitanju naš tim, mogu reći da smo izuzetno motivirani i dobro pripremljeni. Nekoliko igrača je napustilo klub ali mislim da to ne bi trebalo uticati na ekipu u smislu pružanja dobrih partija, zalaganja i svega ostalog. Tvrdim, da smo dovoljno jaki da možemo postići dobar rezultat i ove godine", riječi su dr. Zovke. 

Čelik su u pauzi između dvije sezone napustili Sabahudin Subašić, Haris Oruč, Sedad Tufekčić, Adis Topalović, Ademir Stanković, Semir Ajanović, Edin Pojskić... čije igre u dresu zeničkog kluba nisu ostale nezapažene, pa su uglavnom prihvatili inostrane ponude.

Predsjednik RgK Čelik je rekao kako je bilo određenih finansijskih problema, što je dobrim dijelom riješeno. 

"Nažalost, u ragbi i uopće sport se ne ulaže dovoljno sredstava. Ali mi ćemo nastaviti da dajemo svoj maksimum i zato pozivamo sugrađane, navijače,  da dođu u nedjelju na Kamberovića polje i podrže naše momke na otvaranju sezone", rekao je dr. Zovko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.