Čelik tvrd orah za Zagreb

Prijateljska ragbi utakmica

Čelik tvrd orah za Zagreb

Edmir Škorić


Danas na Kamberovića polju, ragbijaši Čelika su ugostili Ragbijaški klub "Zagreb". Odigrana je prijateljska utakmica u kojoj je Čelik bio pretvrd orah za goste iz Zagreba.

Utakmica je počela uručivanjem skromnih poklona Kapetanović Suadu kao i sudijama Bajramović Senadu, Tica Alenu i Hamzić Emiru koji su se ovom prilikom oprostili od aktivnog suđenja.

U prvih nekoliko minuta utakmice se moglo vidjeti da Čelik ni malo ne respektuje goste. Od prvog sudijinog zvižduka, Subašić i društvo su dali do znanja gostima da nemaju šta tražiti u ovom susretu.

Čelikovi napadi su se smjenjivali što je rezultiralo i ranom rezultatskom prednošću od 20 poena razlike. Gosti su u prvom poluvremenu uspjeli iz jednog kontranapada da postignu skor i to je bilo sve što su danas pokazali.

Ragbijaši Čelika rutinskom igrom u drugom poluvremenu privode ovu utakmicu kraju.
Utakmicu su sudili Albin Isaković, Mirza Oruč i Senad Čorić.

Zenica, 07.03.2010.
Stadion Kamberovića polje
Čelik - Zagreb 42:5 (25:5)

Zagreb: Jurić H, Bielen I, Tepeš I, Janković D, Bjelobrajdić I, Kramarić M, Slaviček K.5, Zelić T, Zelić I, Mijić F, Jurić F, Zelić J, Mandić M, Belić H, Markos G, Juss L, Golubić J. i Belić Z. Trener: Suad Kapetanović.

Čelik: Ljutvijević R, Ajanović S, Bašić A, Pojskić E, Trako A, Razić D, Selimbegović N, Džanić D.(5), Kapić A, Tabaković S, Sinanović A.(5), Tufekčić S, Šabačkić S.(5), Selimspahić A.(10), Subašić S.(17), Keserović D, Izić V, Šestić K, Bešo L, Kokić V, Kobić E, Rihić S, Ahmić S i Bambur B. Trener: Safet Čerim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti