Članovi AK Sarajevo postavili tri nova državna rekorda

Novogodišnji miting u Novom Sadu

Članovi AK Sarajevo postavili tri nova državna rekorda

S. Mlaćo

Naa novogodišnjem mitingu u Novom Sadu, koji se održao proteklog vikenda, članovi AK Sarajevo zabilježili su izuzetno uspješan nastup. Više od 700 učesnika se takmičilo, članovi kluba iz Sarajeva su postavili tri nova državna rekorda. 

- Nermin Štitkovac je u bacanju kugle po peti put postavio u ovoj sezoni državni rekord. Novi, u bacanju kugle za mlađe juniore sada iznosi 18,89m, a podsjećamo, prošli rekord kojeg je postavio naš Nermin iznosio je 18,30m.

- Binasa Memić je u konkurenciji mlađih juniorki kuglu od 3 kg bacila 13,56m, što je također novi rekord.

- Mahir Kačević je popravio sopstevni rekord u skoku s motkom, koji sada iznosi 3,40m i bitno je istaći da su svi navedeni u svojim kategorijama osvojili zlatnje medalje.

Blizu rekorda bila je i Dunja Ginzburg, koja je u osvojila 2. mjesto u skoku u dalj sa daljinom od 5,29 m, što je samo 1 cm kraće od aktuelnog rekorda. U konkurenciji pionira odlične rezultate su ostvarili i Mirza Kozić (13,88m - 1 mjesto) i Hamza Muharemović (11,30 m - 3 mjesto). Srebrnu medalju u skoku u Vis za pionirke osvojila je Sara Fetić sa preskočenih 143 cm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi