Contador definitivno suspendovan
Pauza za Contadora

Napokon potvrđena odluka

Contador definitivno suspendovan

M. Maksimović

Španski biciklistički savez suspendovao je pobjednika Tour de Francea Alberta Contadora na godinu dana zbog pozitivnog doping nalaza u julu prošle godine.

Prema pisanju španjolskog lista El Paisa Contador je suspendovan jer je u njegovom urinu pronađena mala koncentracija zabranjenog stimulativnog sredstva klenbuterola u uzorku kojeg je Contador dao 21.jula za vrijeme prestižne francuske utrke.Contador koji je odlučno odbio optužbe za uzimanje dopinga ima deset dana za žalbu. El Pistolero, kako ga zovu u domovini, pobijedio je na Tour de Franceu triput – 2007., 2009. i 2010.

Podsjećamo da se još ranije Conrador pravdao kako nije bio jedini vozač koji je uzimao meso sumnjive kvalitete, ali je bio jedini  koji je kasnije testiran.

''Tako malu količinu zapravo je nemoguće uzeti što opet ukazuje na to da je meso bilo zaraženo'' tvrdio je Contador.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.