Contador dokazao nevinost
Velika pobjeda Contadora

Španjolac može odahnuti

Contador dokazao nevinost

M. Maksimović

Contador je bio uporan i na kraju je ostvario možda i najveću pobjedu u karijeri.Trostruki pobjednik Tour de Francea je tvrdio kako je nedozvoljena sredstva uzeo nesvjesno, preko mesa i uspio je dokazati svoju tvrdnju.

Članovi komisije španskog biciklističkog saveza su se vodili slučajem njemačkog stonotenisera
Dmitrija Ovtcharova koji je upravo konzumirajući meso uzeo nedozvoljene supstance. Kako je savez u Njemačkoj oslobodio ovog stonotenisera, tako je odlučio i savez u Španiji.

Podsjećamo, Contador je bio pozitivan na klenbuterol, koji je beta-stimulator, na doping kontroli obavljenoj tokom drugog slobodnog dana na prošlogodišnjem Tour de Franceu, 21.jula. utvrdio da ima manju količinu klenbuterola u organizmu.Inače tokom ovog ''procesa'' mnogi poznati sportisti su stali u zaštitu Contadora, čak se u njegovu odbranu uključio i španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero, koji je nedavno ustvrdio da ne postoje pravni razlozi za Contadorovu suspenziju.

Tako je Contador zadržao titulu prošlogodišnjeg pobjednika na Toura, a od danas može ponovo na stazu.Prvi sljedeći nastup bi trebao imati na Utrci oko Algarvea gdje će nastupiti za svoju novu ekipu, Saxo Bank.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.