Contador: Moji snovi su srušeni

Contador: Moji snovi su srušeni

Edmir Škorić

Španski biciklist Alberto Contador održao je danas pres-konferenciju na kojoj je još jednom naglasio da nije koristio doping, iako ga je Sud za arbitražu u sportu proglasio krivim i odredio mu dvogodišnju suspenziju.

Špancu je pored zabrane nastupa oduzeta i titula pobjednika "Tour de Francea" iz 2010. godine zbog pozitivnog testa na klenbuterol nakon te utrke.

No, biciklist "Saxo Banka" i dalje tvrdi da nije učinio ništa pogrešno te da je anabolik unio konzumirajući hranu, prenosi Eurosport.

"Moji snovi su srušeni. Nijedno jutro se nisam probudio a da se nisam zapitao kako sam došao u ovu situaciju", rekao je Contador.

"Ovo je bila teška godina. Nikome ovo ne bih poželio. Rekli su da sam kriv za nešto što se kosi s mojim moralnim načelima. Osjećam veliku nepravdu... Sve ove mjesece činio sam sve da dokažem nevinost, satima sam odgovarao na pitanja koja su mi postavljali. No, osjećam čudno zadovoljstvo zbog činjenice da je napokon sve završilo. Teško mi je jer je nivo klenbuterola koji je otkriven na testu bio tako nizak da nije mogao uticati na moj nastup", kazao je španski biciklist.

Contador, koji je toplo dočekan na pres-konferenciji, zahvalio je navijačima koji su ga podržavali posljednjih 18 mjeseci.

"Nastavit ću voziti. Trenirat ću naporno, čisto, kao što sam uvijek radio. Iako mi je moral potpuno pao, vratit ću se u istom izdanju kakav sam bio", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.