Contador: Možda sam pogriješio

Španac se izvinuo Andyju Schlecku

Contador: Možda sam pogriješio

Nekoliko sati nakon što je jučer preuzeo žutu majicu od Andyja Schlecka, Alberto Contador se iz hotela oglasio saopštenjem za javnost povodom sporne odluke koja može odlučiti pobjednika Tour de Francea.

Naime, Contador je prošao pored, do jučer, vodećeg Andyja Schlecka u trenutku kad je mladom vozaču iz Luksemburga spao lanac na biciklu što je izazvalo mnogo kritika. Contador nije prekršio pravila, ali mnogi smatraju da je jedan od osnova fair playa u biciklizmu zaustavljanje dok glavni konkurent ima problema s biciklom.

„Možda sam pogriješio. Izvinjavam se, ali jedina stvar o kojoj sam u tom trenutku razmišljao bila je da vozim što je brže moguće. Ovakve stvari se ne dešavaju svaki dan i zbilja mi nisu drage. Iskreno se nadam da će odnos između Andyja i mene biti dobar kao i prije“, rekao je pobjednik iz posljednje dvije godine Alberto Contador.

„Primio sam mnogo kritika zbog ovoga, posebno jer se radilo o popločanoj podlozi. Ali, još jednom se izvinjavam svima zbog ovoga. Ne znam šta da kažem, možda sam pogriješio, ali nisam znao da je problem koji je imao Andy bio toliko ozbiljan“, rekao je El Pistolero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.