Contador na korak do trijumfa

Toure de France

Contador na korak do trijumfa

Španski biciklista Alberto Contador nalazi se na korak do osvajanja najpoznatije trke na svijetu «Tour de Francea» nakon što je slavio u 18. etapi koja je vožena na kronometar i to u dužini od oko 40 kilometara.

Etape je vožena oko jezera Annecy, a Contador je ostvario vrijeme od 48 minuta i 30 sekundi. Drugi je bio Švajcarac Fabian Cancellara sa tri sekunde zaostatka, dok je Rus Mihail Ignjatijev prošao ciljem u trećem vremenu.

U ukupnom poretku, Španac vodi sa 4:11 minuta prednosti ispred drugoplasiranog Luksemburžanina Andyja Schlecka, dok je sedmerostruki pobjednik Lance Armstrong treći sa pet i pol minuta sporijim vremenom.

Tour završava u nedjelju u Parizu, a moralo bi se dogoditi čudo ili težak pad da Contador ne dođe do slavlja na Jelisejskim poljima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.