Contador namjerava uložiti žalbu

Contador namjerava uložiti žalbu

Španski biciklist Alberto Contador i njegov odvjetnički tim proučavaju mogućnost ulaganja žalbe na odluku Suda za arbitražu u sportu u Lozani, koji ga je osudio na dvije godine zabrane nastupanja zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava na utrci u Francuskoj 2010. godine.

Zbog kršenja pravila sud mu je također oduzeo pobjede na predzadnjem "Touru" i prošlogodišnjem "Giru", prenose agencije. 

"Nastavit ću s biciklizmom, čist, kao što sam radio cijeli život. Trenutno se ne osjećam najbolje, ali znam da ću iz ovoga izaći još jači. Nisam uzimao nedozvoljna sredstva i borit ću se do kraja'', izjavio je Contador na sinoćnjoj konferenciji za medije u Madridu.

Španac ima rok od 30 dana da uloži žalbu na presudu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.