Contador ne odustaje
Hoće li Contador slaviti za zelenim stolom ?

Potvrda suspenzije ili ...

Contador ne odustaje

M. Maksimović

Trostruki pobjednik Tour de Francea Alberto Contador ne odustaje od svoje borbe kako bi dokazao nevinost i kako bi spriječio jednogodišnju suspenziju.

Contador je pripremio nove dokumente za Špansku biciklističku federaciju:

''Pripremili smo nove dokumente, tu su dvije nove tačke odbrane.ono što želimo ljudima u Španskom savezu objasniti kako ja nisam odgovoran za zaraženo meso''. Contador je suspendovan od strane Disciplinske komisije Španskog saveza jer su u njegovim uzorcima krvi na doping testu pronađeni tragovi zabranjene supstance klenbuterola. Contador ostaje čvrst u svom stavu kako je klenbuterol uzeo nesvjesno preko mesa koje je bilo zaraženo.

Ukoliko prijedlog o njegovoj jednogodišnjoj suspenziji bude usvojen,Contadoru će se uzeti naslov sa prošlogodišnjeg Toura, te će mu biti zabranjen nastup na ovogodišnjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.