Dačić o nastupu Srbije na OI: Vidjet ćemo gdje je problem

Istočni susjedi nezadovoljni, sprema se istraga

Dačić o nastupu Srbije na OI: Vidjet ćemo gdje je problem

Srbijanski premijer, Ivica Dačić  izjavio je da bi trebalo malo da se promjeni odnos prema sportu u zemlji te je kazao kako ne može da sa sigurnošću odredi da li su olimpijci Srbije pretrpili neuspjeh.

Dačić se naime sastao sa ministrom vanjsih poslova Velike Britanije, Williamom Hagueom, te su u nedjelju gledali vaterpolo susret Srbije i Crne Gore za treće mjesto na OI.

 

"Treba vidjeti šta je uzrok svemu tome. Siguran sam da je tu nedostajalo i malo sportske sreće. Ministar Hague mi je govorio o tome kako su oni u Atalanti 1996. godine osvojili samo jednu medalju, a sada u Londonu imaju 26 zlatnih. To znači da bi morao malo da se izmjeni taj odnos prema sportu", rekao je Dačić.

 

Premijer Srbije je također kazao kako treba otvoreno razgovarati da bi se vidjelo gdje je problem sa sportskim rezultatima.

 

"U Londonu je i ministarka sporta, Alisa Marić. Razgovarat ćemo da li je problem novac, da li sama organizacija sportskih saveza, klubova. Ne može se nikada sa sigurnošću reći koliko medalja možete da očekujete i šta je to uspjeh, a šta neuspjeh. Mi smo ovdje imali nekoliko četvrtih mjesta, imali smo nekoliko rezultata koji su možda razočaravajući u odnosu na očekivanja javnosti, ali treba razgovarati o tome otvoreno.

 

Srbija je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila jednu bronzanu, jednu srebrnu medalju i jednu zlatnu, a ima šanse za još dvije medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije