Dakar: Peterhansel pobjednik pete etape

U konkurenciji motociklista slavio Joan Barreda

Dakar: Peterhansel pobjednik pete etape

E. Ganibegović

Stephane Peterhansel ostvario je prvu etapnu pobjedu na ovogodišnjem izdanju najtežeg rallyja na svijetu, pošto je bio najbrži na petom specijalu voženom od San Juan de Marconea do Arequipa.

Najbolje vrijeme je imao aktualni prvak Dakara Peterhansel, koji je stazu dugu 267 km prešao za 2:51:19 sata, dok je iza sebe ostavio Bernharda ten Brinkea i Carlosa Sainza.

Petu etapu obilježilo je i odustajanje devetostrukog svjetskog šampiona u rallyju Sebastiena Loeba, koji se zaglavio u pijesak, u kojem se zadržao dva sata, pa se na kraju odlučio povući sa svog trećeg Dakara.

Peterhansel je nakon pete etape povećao svoju prednost u generalnom poretku, tako da sada ima 31 minut ispred timskog kolege Carlosa Sainza.

U konkurenciji motociklista, najbolje vrijeme je imao Joan Barreda, dok je drugo mjesto pripalo Matthiasu Walkneru, a treći je završio Kevin Benavides.

Adrien Van Beveren se nalazi na čelu poretka, a njegova prednost iznosi minut u odnosu na Benavidesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti