Danas nastupa Ensar Hajder

Prvi nastup našeg plivača na OI

Danas nastupa Ensar Hajder

A. Haznadarević

Petog dana Olimpijskih igara u Londonu, bosanskohercegovački plivač Ensar Hajder će nastupiti u kvalifikacijama discipline 200 metara mješovito.

Dvadesetjednogodišnji Tuzlak u Londonu nastupa sa ispunjenom olimpijskom B normom.

U konkurenciji 42 prijavljena takmičara Hajder ima najslabiji rezultat (2:04,21).

Hajder u karijeri ima više od 700 osvojenih nacionalnih i internacionalnih medalja, 147 oborenih rekorda u svim kategorijama i disciplinama, šest medalja sa balkanskih prvenstava u Rumuniji i Turskoj 2008. i 2009. godine.

Bio je prvi polufinalista evropskih prvenstava u historiji bh. plivanja (Poljska 2011.), a redovni je učesnik balkanskih, mediteranskih, evropskih i svjetskih prvenstava od 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.