Das ist Valter

Downhill kroz mahalu

Das ist Valter

U Sarajevu će se 7. i 8. jula po peti put održati jedna od najpoznatih downhill utrka u regiji, Das ist Valter.

Već petu godinu za redom NVO Horizont će organizovati jednu od najatraktivnijh downhill utrka u regionu, a ovogodišnja će biti održana u jednom od najstarijih dijelova grada, Vratniku. Očekuje se veliki broj učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a doći će i neki vozači iz Austrije i Bugarske. Svi oni će se boriti za prestižnu nagradu Valter na stazi dugoj 1,3 km.

Organizatori su obezbijedili i nagradni fond od 2000 eura od kojeg pobjedniku ide polovina tog iznosa. Uz ovo, svim pobjednicima su obezbijeđene i vrijedne robne nagrade.

Specijalitet ovogodišnjeg Valtera je gostovanje poznatog češkog bicikliste Michala Marosija koji će prije trke održati radionicu na kojoj će pokazivati tehnike vožnje te pokušati prenijeti nešto od svog bogatog iskustva učesnicima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.