Supruga slavnog sporiste je napokon kod kuće, ali život im više nikada neće biti isti

Kubacki objavio da je puštena iz bolnice

Supruga slavnog sporiste je napokon kod kuće, ali život im više nikada neće biti isti

E. Škorić

Poljski ski-skakač Dawid Kubacki prekinuo je ranije sezonu jer mu je supruga Marta završila u bolnici.

Kada je saznao da je Marta završila u bolnici zbog kardioloških problema odmah je napustio Norvešku i vratio se u Poljsku. Za medije nije želio ništa govoriti, ali se ispostavilo da se njegova supruga borila za život.

Danima se slavni sportista bojao za život svoje teško bolesne supruge i upućivao molitve da se spasi. Sada je ski-skakač objavio da je suprugu doveo kući. Međutim, život para će se iz temelja promijeniti.

"Došli smo danas kući", napisao je Kubacki u emotivnoj objavi na Instagramu u petak popodne, zahvalivši se ljekarima koji su "napravili čudo".

"Hvala vam za svaku vašu molitvu, dobre misli i riječi ohrabrenja", napisao je 33-godišnjak u svojoj objavi za selfi na kojem se vidi kako se par zajedno smiješi ispred bolnice: "Još će nam trebati jer će Marta početi intenzivna rehabilitacija i upoznaću novu realnost".

Oglasi

Njegova supruga će ubuduće morati da nosi pejsmejker.

"Ispostavilo se da skoro svi znamo nekoga sa kardioverter defibrilatorom, poznatijim kao pejsmejker", nastavio je Kubacki, najavljujući: "Podijeliću život sa takvom osobom, drugi život".

Nakon olakšavajuće i pozitivne poruke na Instagramu, Kubacki je dobio brojne lijepe poruke podrške od svojih prijatelja, rivala, porodice, fanova...

Dawid i Marta su u sretnom braku od 2020. godine, prije toga su dugo bili u zajedničkoj vezi, a 2020. godine dobili su kćerkicu, da bi početkom 2023. godine dobili sina.

Kubacki iza sebe ima zapaženu karijeru. Drugoplasirani je bio i na novogodišnjoj turneji, koju je 2020. godine osvojio, dok je bronzu uzeo na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu na Planici.

Bronzu je uzeo i prošle godine na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ista medalja pripala mu je i četiri godine ranije, ali iz timskog natjecanja.

No, sada su mu nastupi na posljednjem mjestu. Želi da se u potpunosti posveti Marti kako bi što bolje prebrodila zdravstvene poteškoće i adaptirala se na jedan sasvim novi način života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi