Legendarnom fudbaleru amputirana dva nožna prsta: "Došlo je do toga da mi spašavaju život"
Foto - Screenshot

Tužna slika iz bolnice

Legendarnom fudbaleru amputirana dva nožna prsta: "Došlo je do toga da mi spašavaju život"

Midhat Šljivak

Sportisti širom svijeta nakon završetka igračke karijere često se znaju susresti sa zdravstvenim problemima zbog povreda koje su imali kao aktivni igrači.

Takva situacija je i s legendarnim igračem američkog fudbala Deionom Sandersom kojem su prije nekoliko dana amputirana dva nožna prsta.

Ovaj 54-godišnjak je tokom karijere imao problema sa stopalom. Povreda je bila tako ozbiljna da su mu se vremenom u nozi stvorili krvni ugrušci koji su izazvali ogroman problem.

Ljekari su saopštili da će morati da amputira dva prsta na nozi, ali još je i dobro prošao jer mu je i život bio u pitanju.

"Prvo su govorili o amputaciji prstiju, a zatim o amputaciji noge do koljena. Zatim su se postarali da uopšte ostanem živ", rekao je Sanders, a zatim se obratio i na društvenim mrežama:

Oglasi

"Rekao sam vam da ću sve pokazati u dokumentarnom filmu i evo ga. Moram vas upozoriti da je prizor nije baš lijep", istakao je Sanders i dodao je:

"Možda sam izgubio nekoliko vojnika u bici, ali nikad nisam izgubio vjeru Boga. On mi je pomogao da prođem kroz sve ovo", rekao je legendarni NFL igrač.

Deion Sanders je član NFL Kuće slavnih i kao cornerback je imao vrhunsku karijeru. Dva puta je bio šampion lige i to sa 49ersima i Cowboysima.

Pored ovih timova nastupio je još za Falconse, Redskinse i Ravense u kojima je 2005. godine završio profesionalnu karijeru.

Nakon fudbalske započeo je trenersku karijeru. Imao je nekoliko angažmana u srednjim kolama, a od 2020. godine glavni je trener univerziteta Jackson State.

Oglasi