Dejan Martinović najbolji u Novom Travniku

Uskrsni šahovski turnir

Dejan Martinović najbolji u Novom Travniku

O. Lekić
Teme:

Dejan Marjanović, jedan od najperspektivnijih mladih šahista Bosne i Hercegovine, osvojio je 15. uskrsni šahovski turnir u Novom Travniku.

Turnir je organizirao Šahovski klub "Novi Travnik", a igran je po švicarskom sustavu, u 7 kola s tempom igre 10 minuta po igraču.

Dejan Marjanović osvojio je 6 bodova iz 7 kola i zauzeo prvo mjesto, a drugoplasirani je Saša Miličević s 5 bodova. Najbolje plasirani kadet bio je Dražen Čorić.

Nagrade najbolje plasiranim natjecateljima na svečanom zatvaranju uručio je Nikola Lukač, tajnik Šahovskog kluba "Novi Travnik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.