Dekker pozitivan na EPO
Thomas Dekker

Novi slučaj dopinga u biciklizmu

Dekker pozitivan na EPO

Holandski biciklista Thomas Dekker bio je pozitivan na EPO nakon novih analiza uzoraka uzetih u decembru 2007. Njegova ekipa objavila je danas ovu informaciju, dodajući kako se on neće takmičiti na ovogodišnjem Tour de Franceu koji počinje u subotu.

"Holandski biciklista danas je saznao da je nova analiza, do koje je došlo na inicijativu Svjetske antidoping agencije (AMA) na uzorcima uzetim 24. decembra 2007., pokazala da je bio pozitivan na EPO", objavila je ekipa Silence na svojim internetskim stranicama.

"Prvi su rezultati bili negativni ali je sačuvan uzorak za testiranje novim sredstvima za različite tipove EPO-a", dodaje Silence, napominjući da je Dekker tada vozio za ekipu Rabobank.

Thomasa Dekkera će u Silenceu na Touru zamijeniti Britanac Charles Wegelius.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.