Delfini se osvetili Ajkulama

Delfini se osvetili Ajkulama

U velikom derbiju Srbija je u četvrtfinalu EP-a u Zagrebu bila bolja od Crne Gore sa 6:5, dok je Italija bez većih problema savladala Njemačku rezultatom 6:2.

Srbija i Crna Gora su odigrale reprizu finala od prije dvije godine u Malagi, samo što je ovaj put pobjednik bio drugačiji. Duel Delfina i Ajkula bio je jedan od najboljih u dosadašnjem dijelu prvenstva, utakmica je bila dosta izjednačena, a na kraju su izabranici Dejana Udovičića za jedan gol bili bolji od izabranika Petra Porobića.

Crna Gora je na poluvremenu imala vodstvo 3:2, a u posljednju četvrtinu se ušlo sa izjednačenim rezultatom 4:4. Marko Avramović je pogodio za 5:4, minutu prije kraja Andrija Prlainović pogađa za 6:4, da bi na kraju Gojković samo smanjio na 6:5. Vanja Udovičić je sa 4 gola predvodio Delfine, a Mlađan Janović sa dva Ajkule.

Italija je bez problema izašla na kraj sa Njemačkom i nakon sedam godina se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva. Maurizio Figlioli je sa dva pogotka predvodio Talijane, dok su Butkowski i Oeler pogodili za Njemačku. U polufinalu Italija igra protiv Mađarske, a Srbija još jedan veliki derbi protiv Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.