Derek Jeter objavio kraj jedne velike karijere

Derek Jeter objavio kraj jedne velike karijere

Kapiten New York Yankeesa Derek Jeter objavio je kako će se povući iz bejzbola nakon završetka sljedeće sezone. 

Biće to kraj karijere za jednog od najvećih igrača u historiji ovog sporta. Jeter ima 39 godina, s najpopularnijim klubom u Americi osvojio je pet naslova prvaka, a 13 puta je igrao All-Star utakmicu. 

Jeter je prošle sezone zbog teške povrede članka lijeve noge odigrao smao 17 utakmica, a on je ujedno i jeidni preostali član sjajnog tima Yankeesa koji je od 1998. do 2000. godine osvojio tri uzastopna naslova. Prošle godine su karijeru završili Mariano Rivera i Andy Petitte. 

"Prošla godina mi je bila teška. Imao sam gomilu povreda i tada sam shvatio da sam počeo da se mučim sa stvarima koje su mi uvijek bile lake. Uvijek sam sebi govorio samo jednu stvar - kada bejzbol budem počeo da doživljavam više kao posao, to će biti trenutak da krenem dalje", napisao je Jeter.

"Kada sam ta razmišljanja podijelio sa prijateljima i porodicom, svi su mi rekli da ne pričam ništa dok ne budem apsolutno, 100 posto siguran. E pa, ne mogu biti sigurniji", zaključio je Derek Jeter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti