Detroit i Carolina u finalu konferencija

NHL play-off

Detroit i Carolina u finalu konferencija

Teme:

Detroit Red Wingsi i Carolina Hurricanesi plasirali su se u finale konferencija. Aktuelni prvac su nadigrali Anaheim sa 4:3, dok su Hurricanesi bili bolji od Bostona. 

Samo jedan gol viđen je u prvom periodu meča u Detroitu. Strijelac je bio Hudler. U drugoj je „sve gorilo“. Četiri gola (Helm, Samuelsson - Selanne, Perry), viđena su po dva gola u mreži oba tima i činilo se da slijedi uvod u pakleni treći period. Anaheim je vrlo brzo izjednačio.

Nakon sedam minuta igre u trećem dijelu Ryan je pogodio za produžetak. Od tog trenutka je krenula ofanziva. Detroit je bacio sve karte u napad i nošen navijačima uspio je preko Clearya stići do pobjede, tri minute prije kraja.

Boston je imao prednost domaćeg leda, ali mu to nije pomoglo da izbori finale. Carolina je slavila sa 3:2 i time je napravila ogromno iznenađenje.

Bruinsi su poveli preko Bitza, a do kraja trećine je Brind'Amour izjednačio. Preokret je uslijedio u nastavku kada je Samsonov savladao Thomasa. Do kraja meča ofanziva Bruinsa koji su preko Lučića došli do produžetaka. Pobjedu Hurricanesima donio je Walker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.