Divac novi predsjednik OK Srbije
Divac, nekada proslavljeni košarkaš, danas prvi čovjek OK Srbije

Danas u Beogradu

Divac novi predsjednik OK Srbije

Vlade Divac, proslavljeni košarkaš, postao je novi predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije. Ovo je epilog rezultata izborne sjednice Skupštine Olimpijskog komiteta koja je održana u Beogradu, u hotelu “Zitra”.

Za novog prvog čovjeka OK Srbije kandidovali su se Divac i Ivan Ćurković. No, neposredno prije početka javnog glasanja, što je bila propozicija koju je usvojila većina delegata, Ćurković se povukao pa jedini kandidat ostao Divac koji je zatim i izabran za novog predsjednika OKS.

“Verujem da ishod zavisi od toga da li će glasanje biti javno ili tajno. Ukoliko bude javno, siguran sam da ću pobediti”, naglasio je Divac prije Ćurkovićeve odluke da se povuče.
Nije poznato zbog čega je dosadašnji predsjednik OKS odlučio da napusti Skupštinu, ali je prije polaskla čestitao Divcu na izboru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.