Dizdareviću dovoljan i remi

Šahovski turnir «Zenica 2008»

Dizdareviću dovoljan i remi

Emir Dizdarević, velemajstor iz Sarajeva, pobjednik je 12. međunarodnog turnira «Zenica 2008» koji je danas završen u zeničkom «Domu rudara».

Dizdarević je u 9. kolu remizirao sa Martinovićem što mu je bilo dovoljno da osvoji prvo mjesto i novčanu nagradu. Drugi je bio upravo Martinović, a treći Režan.

Rezultati 9. kola: Dizdarević - Martinović remi, Muratović -Trkulja remi, Radić - Živković remi, Režan - Urošević remi, Tomić - Mikać remi.

Konačan plasman: Dizdarević 7 poena, Martinović 6, Režan 5.5, Živković 5, Mikać 4.5, Muratović, Trkulja 3.5, Radić 3.5, Tomić 3.5, Urošević 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.