Djevojke u Brezi sve više vole taekwondo

Hana Jahić i Asija Šahić bilježe sjajne rezultate

Djevojke u Brezi sve više vole taekwondo

Adnan Beganović

U Bosni i Hercegovini iz godine u godinu su sve popularniji borilički sportovi, pa tako i taekwondo postaje sve popularniji, pogotovo kod mlađih naraštaja.

Taekwondo klub Bosna iz Visokog koji ima svoju ispostavu u Brezi jedan je od najuspješnijih u Bosni i Hercegovini, a sa taekwondom su se u ovom klubu upoznale i mlade Hana Jahić i Asija Šahić.

Hana taekvondo u Bosni iz Visokog trenira nešto više od dvije godine i za tako kratko vrijeme ostvarila je nekoliko zapaženih rezultata od kojih je najznačajnije osvajanje 3. mjesta na prestižnom Internacional Park Pokalu "Sindelfing" u Njemačkoj. Njeni rezultati nisu ostali nezapaženo, pa je od strane Sportskog saveza Breze nominovana za najbolju sportašicu ove opštine u 2015. godini.

Pored Hane karijeru u TK Bosna počela je i Asija Šahić, koja od aprila prošle godine nastupa u TK Zlatni Ljiljani iz Sarajeva. Asija je u dosadašnjoj karijeri osvojila veliki broj medalja, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Najznačajniji uspjeh Asija je ostvarila na Balkanskom prvenstvu na kojem je učestvovalo 12 reprezentacija sa oko 550 takmičara. 

Asija je na pomenutom Balkanskom prvenstvu osvojila dvije bronzane medalje, a ova mlada djevojka ističe da su joj najveća podrška njeni, roditelji, treneri, te kolektiv njene škole na čelu sa direktoricom Majidom Memišević. Asijini rezultati takođe nisu prošli neopaženi, pa je predložena kao jedna od kandidatkinja za sportašicu Kantona Sarajevo u 2015. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi