Dobar nastup zeničkih boksera na prvenstvu BiH u Bijeljini
Zeničani ostvarili zapažene rezultate na državnom prvenstvu u Bijeljini

Četiri medalje i priznanje za najboljeg borca idu za Zenicu

Dobar nastup zeničkih boksera na prvenstvu BiH u Bijeljini

D. Kurbegović

Proteklog vikenda u Bijeljini je održano prvenstvo BiH u boksu, na kojem je nastupio veliki broj takmičara iz cijele BiH.

Među njima tu su bili i članovi KBV "Isak" iz Zenice, na čelu sa trenerom Mersedom Mulićem, inače nekadašnjim prvakom BiH u kik-boksu, koji se posljednjih godina posvetio trenerskom poslu.

Ovo takmičenje je bilo svakako prilika da se bokseri izbore za mjesto u bokserskoj reprezentaciji BiH. Klub iz Zenice sa ovog prvenstva kući vratio se s nekoliko priznanja i medalja.

Ahmed Đananović je osvojio titulu u kategoriji seniora, te je općenito proglašen za najboljeg boksera. Zeničani su osvojili još tri medalje, Šefik Halilović je bio srebreni, dok su bronzu osvojili Ibrahim Handanović i Amar Husetović.

Zadovoljan postignutim na prvenstvu bio je i sam trener Mersed Mulić

"Kada se uzme u obzir trenutna epidemiološka situacija, te brojni problemi sa kojim se susreću svi sportisti, onda moram biti zadovoljan, Uslijed ove pandemije i smanjenog broja takmičenja, takmičari su jedva dočekali jedan ovakav turnir. Spremili smo se dobro i ostvarili dobre rezultate. Ovom prilikom zahvalio bi se svim sponzorima koji nam pomažu jer bez njihove pomoći, ovaj klub teško bi egzistirao", kazao je Mulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi