Dolazi Red Bull Air Race 2009
Bivši vozač Formule 1, David Coulthard pridružio se pilotima u trening vožnji nad Yas Marina Circuitu u Abu Dhabi

Dolazi Red Bull Air Race 2009

Vikend koji je pred nama, tačnije petak i subota donose nam nova uzbuđenja u najvećem “zračnom cirkusu” na svijetu. Red Bull Air Race ove godine zapaliće nebo iznad Abu Dhabija, San Diega, Windsor Ontaria, Budimšte, Porta i Barcelona.

Petnaest pilota, od toga četiri koja se po prvi put predstavljaju u ovoj sezoni boriće se za prevlast u zraku i titulu najboljeg pilota za 2009. godinu.

Titulu šampiona brani Hannes Arch, ali neće biti lako zadržati epitet najboljeg, najbržeg i najhrabrijeg. Prvi trening u Abu Dhabiju pokazao je da je Paul Bonhomme spreman da se i u ovoj godini ne namjerava predati bez borbe i zauzeo je drugu poziciju na treningu pred prvu ovosezonsku utrku. Bolji od njega bio je Britanac, Nigel Lamba i to za samo 0,76 sekundi, a tek treći je Arch.

Sezona koja će nam dati ovogodišnjeg prvaka sastoji se od šest utrka, jedna mjesečno i to po slijedećem rasporedu:

17./18. April – Abu Dhabi (Ujedinjeni Arapski Emirati)
09./10. Maj – San Diego (SAD)
13./14. Juni – Windsor, Ontario (Kanada)
19./20. Avgust – Budimpešta (Mađarska)
12./13. Septembar – Porto (Portugal)
03./04. Oktobar – Barcelona (Španija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.