Drama u Mejdanu pripala odbojkašima Slobode

Odbojkaši Slobode ostvarili važnu pobjedu

Drama u Mejdanu pripala odbojkašima Slobode

E. Dindić

Sjajan susret u okviru 13.kola Superlige Federacije BiH odigrali su odbojkaši Slobode i Ilijaša. 

U  utakmici u kojoj nije nedostajalo drame, slavili su domaći odbojkaši nakon 2 sata i 30 minuta sa 3:2 u setovima ostvarivši veoma važnu pobjedu. 

Prvi set sjajnom igrom domaći odbojkaši riješavaju domaći odbojkaši rezultatom 25:19 i stekli su početnu prednost od 1:0 u setovima. 

U drugom setu dolazi do opuštanja domaći odbojkaša pa  gosti predovđeni sjajnim Sanjinom Bezdrobom riješavaju ovaj set u svoju korist 25:14, i poravnavaju rezultat na 1:1 u setovima.

Treći set ponovo velika borba, atraktivni poeni i sa jedne i sa druge strane, ali ovaj put više sreće imaju domaći odbojkaši koji osvajaju ovaj set sa 25:21 i ponovo vraćaju prednost u setovima na svoju stranu.

Kada su svi u publici očekivali da domaći odbojkaši riješe i četvrti set u svoju korist ponovo se ukazuje sjajni Bezdrob i sa drugarima odvodi ovaj susret u peti set rezultatom 25:22. 

U petom setu uz veliku pomoć publike domaći odbojkaši su prisebniji i rezultatom 15:11 osvajaju ovaj set i pobjeđuju sa 3:2. Sigurno velika pobjedai u borbi za Premijer ligu. 

Sloboda- Ilijaš 3:2 ( 25:19; 14:25; 25:21; 22:25; 15:11)

Sloboda: Dervišević, Karamović, Vojnić, Brigić, Kovačević, Kadrić, Salihović, Kovačević I, Krivić, Jusić, Avdagić,Husejnović.

Ilijaš: Barić, Kovačević, Kadrić, Ibišević, Vejzović, Kešo, Čamdžić, Kadrić M, Hasečić, Bezdrob, Brodilić, Dervišević. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi