Druga etapna pobjeda Farrara
Tyler Farrar slavio još jednu etapnu pobjedu

Amerikanci pariraju Australcima

Druga etapna pobjeda Farrara

M. Maksimović

Američki biciklist Tyler Farrar (Garmin) pobijedio u današnjoj 10. etapi utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 230 kilometara vožena od Avellina do Bitonta. Ovo je za Amerikanca druga etapna pobjeda na ovogodišnjem Giru, nakon slavlja u Utrechtu na početku takmičenja.

U ovoj etapi je Farrar odradio taktički sjajan posao jer je prepustio svom timskom kolegi Julianu Deanu da diktira tempo ispred Robbieja McEwena i Roberta Förstera, a svoju priliku je iskoristio iz drugog plana, iznenadivši pomenutu dvojicu, ali i Talijana Fabija Sabatinija (Liquigas) koji je na kraju bio drugi.

U ukupnom poretku i dalje vodi Kazahstanac Aleksandre Vinokurov (Astana), drugi je Australac
Cadel Evans (BMC Racing) sa 1:12 minutom zaostatka, a treći je Talijan Vincenzo Nibali (Liquigas), koji zaostaje 1:33 minutu.


Rezultati desete etape:
1. Tyler Farrar (SAD,Garmin) 5:49:14
2. Fabio Sabatini (Ita,Liquigas) +0:00
3. Julian Dean (Nzl,Garmin) +0:00
4. Robbie McEwen (Aus,Katusha) +0:00
5. Robert Foerster (Nja,Milram) +0:00


Ukupni poredak:
1. Aleksandre Vinokurov (Kaz,Astana) 38:59:00
2. Cadel Evans (Aus,BMC Racing) +1:12
3. Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) +1:33
4. Ivan Basso (Ita,Liquigas) +1:51
5. Marco Pinotti (Ita,HTC - Columbia) +2:17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.