Duran: Ništa se ne može porediti sa zlatom sa Paraolimpijade

Reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci najavio Svjetsko prvenstvo

Duran: Ništa se ne može porediti sa zlatom sa Paraolimpijade

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovog mjeseca očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti biti otvoreno 15. jula u Holandiji.

Naša selekcija, koja nam je u protekle dvije decenije donijela toliko radosti i ponosa, trenutno se nalazi na pripremama u Međugorju, a iskoristili smo trenutak da porazgovaramo sa jednim od najboljih reprezentativaca BiH Mirzetom Duranom.

"Pripreme za sada idu odlično. Ovo nam je treći ciklus priprema, usavršavamo neke nedostatke sa ranijih treninga i mislim da sve ide po planu. Za mene će ovo biti već treće takmičarsko Svjetsko prvenstvo, a jednom nisam bio među 12 igrača koji su tamo putovali", započeo je Duran, te potom ukratko najavio predstojeće prvenstvo u kojem se BiH nalazi u grupi sa Egiptom, Irakom i Poljskom:

"Branimo titulu osvojenu prije četiri godine, ali konkurencija je velika, možda i nikad veća. Ne ide nam na ruku što se križamo sa grupom gdje se nalaze Iran i Rusija, a siguran sam da će neko sa ove strane žrijeba na kraju i osvojiti titulu. Mnogo je snažnih ekipa, recimo prošle godine smo izgubili od Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva. Mi ćemo dati sve od sebe i, kako god da bude, potrudit ćemo se da ponovo obradujemo naciju".

Sa reprezentacijom BiH je 32-godišnji Duran proslavio mnogo velikih pobjeda i titula, ali jedna se, kako kaže, ne može porediti ni sa čim.

"Zlato iz Londona sa Paraolimpijade 2012. godine je za mene nešto posebno. Bilo je to moje drugo učešće na paraolimpijskim Igrama i prvo zlato. Bilo je još uspjeha, ali to zlato je nemoguće uporediti sa bilo čime", iskren je bio Duran.

Mirzet Duran je sa reprezentacijom BiH u sjedećoj odbojci osvojio dvije medalje na Paraolimpijskim igrama (srebro 2008., zlato 2012.), dvije zlatne medalje na Evropskim prvenstvima (2013. i 2015.), te zlato na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi