Efikasni domaćini otvorili prvenstvo

SportSport.ba liga

Efikasni domaćini otvorili prvenstvo

E. Škorić

Jučerašnjim mečevima počelo je takmičenje u SportSport.ba ligi. Nakon višemjesečnog vijećanja, te izbora vrhovnih tijela lige i registracije timova, prvi susreti konačno su odigrani. 

Jedna od dvije najefikasnije momčadi pred domaćom publikom bila je ekipa Spama. Radost na licima domaćih navijača mogla se vidjeti već nakon 8 minuta, kada kapiten RZ 88 glavom precizno pogađa za vodstvo od 1:0. Igralo se zaista borbeno sa obje strane, gosti su pokušavali sa brzim kontrama po desnoj strani iznenaditi ekipu Spama, no bez uspjeha. Rezultat se nije mijenjao do kraja prvog poluvremena, pa se na zasluženi odmor otišlo minimalnom prednošću domaćeg tima. Sredinom drugog dijela, tačnije u 62. minuti big_amko se najbolje snalazi u šesnestercu gostiju i prizemnim šutom matira gostujućeg golmana. Tačku na "i" u zadnjim minutama utakmice postavio je tm 87, nakon što ga je odlično uposlio big_amko.

Na press konferenciji za novinare, trener domaće ekipe je za SportSport.ba izjavio:

"Sretan sam, kako i nebih bio, moji dečki su napravili pravi posao protiv Crazy Legsa. Iskreno, nisam očekivao ovakav ishod, nadali smo se nekoj minimalnoj pobjedi, ali smo ovom utakmicom, nadam se, istakli kandidaturu za osvajanje titule.

S druge strane, gostujući trener je razočaran svojom igrom, izjavio:

"Ma loše smo odigrali, to su svi mogli da vide na stadionu. Ne znam, zaista nisam očekivao ovakav rezultat, imali smo dobre dvije-tri prilike na početku utakmice, nismo ih iskoristili i Spam nas je zasluzeno pobijedio, čestitam im na pobjedi. Mi se okrećemo narednom kolu, čeka nas težak raspored."

Ekipa minhenskog Bayerna ubilježila je minimalnu, ali zaista vrijednu pobjedu protiv ekipe Mislish Uniteda. Prvu pravu priliku su imali gosti, kada GunnerS izlazi sam pred gol domaćih, ali nije bilo prave završnice. Potom i Zagor ne uspijeva, iz jedne obećavajuće akcije šutira visoko iznad gola domaćih. Nijemci ko Nijemci, dadnu gol kad se najmanje očekuje, tako je bilo i ovaj put. Kapiten geronimo je izveo jedan korner sa lijeve strane a ribery glavom sa nekih dva metra spušta loptu iza leđa gostujućeg golmana. Desilo se to u 82. minuti, što je bio i konačan ishod ove utakmice. Navijači su ipak Allianz Arenu napustili sa osmijehom, dok su gosti pomalo razočarani, dakako ne igrom, ali rezultatom sigurno.

Trener "bavaraca" kratko je za najposjećeniji sportski portal u BiH prokomentarisao pobjedu svog tima.

"Rezultatom sam prezadovoljan, ali igrom na terenu nisam. Očekivao sam više trke i borbenosti mog tima, no jedini razlog tome vidim umor igrača poslije dvije teške prijateljske utakmice. Mislish United nas je namučio, i vidim ih u vrhu lige, mada svoj tim stavljam kao jednog od izrazitih favorita ove sezone".


Gostujući trener nije htio davati nikakve izjave, bio je i suviše razočaran, te odbio naš portal za mini-intervju.

Veliki preokret desio se na utakmici između FK Delfina i Zadnje Klupe. Zaista, utakmica koja je na sve načine oduševila prisutne, ali i one ispred malih ekrana. Poveli su gosti već u ranoj 2. minuti golom kapitena csh-a, odlično ga je uposlio Goran. Već u 12. minuti gosti prave veliku prednost, csh pogađa sa bijele tačke i činilo se kako Zadnja Klupa odnosi bodove. BIHfan u 52. minuti glavom pogađa za 1:2, a isti igrač donio je poravnanje svom timu, u 73. minuti, kada je izašao sam pred golmana gostiju i lob udarcem donio radost domaćim navijačima.
Igrala se sudačka nadoknada, domaći trener ubacio je u igru još jednog napadača, tako da se igralo praktički sa 3-4 napadača, no gosti su odolijevali svim tim silnim napadima, no jedan je bio presudan. Naime, najbolji igrča danas BIHfan ulazi u peterac gostiju i petom vraća u gužvu, gdje se najbolje snalazi kapiten riki. Kakva je samo ludnica nastala na stadionu, gostujući igrači opkolili su glavnog arbitra, pokušali su ga uvjeriti da se radilo o nedozvoljenoj poziciji, no ostalo je 3:2.

"Bio sam pod šokom kada smo dali gol za poravnanje, ovaj za pobjedu u zadnjoj minuti me skoro ubio, presretan sam. Hvala mojim igračima što su pokazali da mogu da se vrate iz mrtvih, a i navijačima koji su nas bordili svih 90 minuta", rekao nam je domaći trener.

"Dali se zaista radilo o nedozvoljenoj poziciji? Ne zna, nisam siguran i to ćemo ponovo vidjeti na ponovljenom snimku, ako jest, meni je žao, ali šta je tu je. Poraženi smo iako će mnogi reći da smo bili bolji, i ja isto mislim, sada se okrećemo narednoj utakmici i očekujemo prvo pobjedu", rekao je za kraj trener poraženih.

Minimalnu ali zlata vrijednu pobjedu ostavili su i Čekićari na svom travnjaku, protiv izuzetno jake ekipe Blue Traina. Gol odluke pao je u 42. minuti, hammers je odlično iskoristio grešku domaćih braniča i preciznim šutom u desni donji ugao gola gostiju donio pobjedu svom timu. Imali su i gosti svojih prilika, a najbolju propušta RK Gradačac kada ne uspijeva pogoditi sa bijele tačke u 79. minuti.

"Nisam heroj kluba, bez obzira što sam postigao taj pogodak za pobjedu. Na neki način, svi smo mi danas heroji, svi smo dali sve od sebe da pobijedimo, što se na kraju i ispostavilo kao prava formula za uspjeh. Očekujem ovakvu igru i u nastavku prvenstva", rekao nam je strijelac pobjedonosnog gola za Čekićare.


"Kao kapiten, žao mi je što nisam postigao gol iz penala, znam da sam jedna od glavnih krivaca za poraz, i vjerujte nije mi nimalo lako. Obećavam svim našim navijačima da ćemo već narednu utakmicu igrati bolje, i da ćemo im se na neki način odužiti", razočaran je kapiten gostiju RK Gradačac, koji nije uspio realizovat jedanesterac za mogući bod na strani.

Uz Spam, i joint_fc je nadigrao goste, ekipu BH Fanaticos iz Sarajeva. Sve je bilo riješeno nakon 45 minuta igre. Butmiran je u 22. minuti pogodio iz slobodnog udarca za 1:0, a kapiten miky_hz je nekoliko minuta poslije odlično pratio akciju i pogodio za 2:0. Konačan rezultat postavio je brato u 41. minuti utakmice.

"Odlična partija moje ekipe, mislim da su gosti iz Sarajeva vidjeli našu kvalitetu, bili smo daleko jači. No, sad se ne trebamo nimalo opuštati, nego krenuti još agresivnije i dosta motivisano ući u naredni meč, koji je na rasporedu za 7 dana", prokomentarisao nam je ovu pobjedu domaći trener.

"Nemam šta reći za ovaj današnji poraz, odigrali smo katastrofalno. Ipak, moram naglasit da nismo imali nekoliko prvotimaca, koji izbivaju nekoliko mjeseci sa terena zbog ozljeda", završio je kapitem gostiju iz Sarajeva, Knele.

Konačni rezultati 1. kola:

Spam - Crazy Legs 3:0
FC Bayern - Mislish United 1:0
FK Delfin - Zadnja Klupa 3:2
Čekićari - Blue Train 1:0
Joint_FC - BH Fanaticos 3:0

Tabela:
Spam 3, Joint FC 3, FC Bayern 3, Čekićari 3, FK Delfin 3, Blue Train 0, Mislish United 0, Zadnja Klupa 0, BH Fanaticos 0, Crazy Legs 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti