Egipatski stonoteniser nema obje ruke, ali ima veliko srce

Sportska gromada

Egipatski stonoteniser nema obje ruke, ali ima veliko srce

Egipćanin Ibrahim Hamato je nažalost kao desetogodišnji dječak u nesreći ostao obje ruke, međutim budući da mu je već tada stolni tenis osvojio srce, nastavio se baviti tim sportom.

Na početku je pokušavao igrati držeći reket ispod pazuha, ali na kraju je ovaj odvažni sportista velikog srca shvatio da će do novih poena najlakše dolaziti ukoliko dršku stavi u usta.

Neke je, eto, prije nekoliko dana uspio osvojiti i protiv najboljih igrača na svijetu jer ga je predsjednik Međunarodnog stolnoteniskog saveza Adham Shahara pozvao u Tokio na turnir ZEN-NOH 2014 kao gosta.

"Nadam se da ovo dokazuje kako ništa nije nemoguće ukoliko naporno radite", poručio je iz Japana Ibrahim Hamato, u čijem primjeru svi možemo pronaći inspiraciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti