Elita u Sarajevu

"Sarajevo Open 2010"

Elita u Sarajevu

O. Lekić

U organizaciji Odbojkaškog kluba invalida Fantomi u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu  29. i 30. maja  bit će održan 9. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2010."

Turnir  spada u red  najprestižnijih  u svijetu. Okupit će osam  ekipa, od kojih  pet nacionalnih  selekcija - Iran, Njemačka, Rusija, Mađarska i Hrvatska, te ekipe Start (Poljska), Hrabri (Hrvatska) i Fantomi (BiH).

"Nakon paraolimpijskih igara i svjetskog prvenstva to je vjerovatno najjači turnir na svijetu. Dolazak reprezentacija iz samog svjetskog vrha sjedeće odbojke, kao što su Iran, Rusija i Njemačka, dovoljno govori o kvalitetu takmičenja.

Također, turnir je dobra provjera forme za reprezentacije, koje pripremaju za nastupe na Svjetskom prvenstvu, koje se u augustu održava u Oklahomi (SAD)", rekao je član Uprave OKI Fanatomi Mehmed Čolić.

Aktualni evropski prvak - ekipa Fantoma, koja brani naslov, igrat će u Prvoj grupi s reprezentacijama Rusije, Hrvatske i ekipom Starta, dok su u Drugoj grupi Iran, Njemačka, Mađarska i ekipa Hrabri.

Svečano otvaranje turnira na programu je  29. maja u 9.30 sati, nakon čega će uslijediti mečevi 1. kola. Finalna utakmica na programu je  30. maja u 13 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.