Emina Cerić prvakinja Bosne i Hercegovine
FOTO: STK Sarajevo/facebook

Članica STK Sarajevo

Emina Cerić prvakinja Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Stoni tenis ima bogatu historiju u našoj državi, a u posljednje vrijeme popularizacija ovog sporta je sve veća i na neki način možemo reći da oživljava u Bosni i Hercegovini.

Dosta mladih djevojaka i moamaka se odluči da trenira ovaj zanimljiv sport, a upravo u vrhu bh. stonog tenisa većinom su mladi takmičari.

U Ilijašu je u vikendu iza nas održano prvenstvo za seniore i najmlađe kadete, a sjajnu formu potvrdila je mlada Emina Cerić.

Članica STK Sarajevo postala je seniorska prvakinja Bosne i Hercegovine i tako nastavila s odličnim rezultatima.

Eminu bi uskoro mogli gledati u sve ozbiljnijim mečevima, ali i visoko na evropski i svjetskim stonoteniskim listama.

Mnogi stručnjaci koji su bliski ovom sportu mladoj stonoteniserki iz Sarajeva predviđau blistavu budućnost na mnogo većoj stonoteniskoj sceni.

Oglasi

Pored pojedinačne konkurencije svoj talenat i znanje Emina je pokazala i u dubl konkurenciji, a u klubu su izuzetno ponosni na njene rezultate.

"Ovaj vikend, u Ilijašu je održano državno prvenstvo za seniore i najmlađe kadete gdje je izvanredan uspjeh ostvarila naša Emina Cerić koja je osvojila zlato u pojedinačnoj kategoriji, srebro u mix dublu sa Benjaminom Zijadićem i bronzu u ženskom dublu sa Sarom Hamzakadić.

Još su nastupili za najmlađe kadete naši Davud Bučan, Nadir Hadžalić, Ishak Potplata i Amila Cerić koji su pokazali veliku želju za igrom ali nisu imali sportske sreće pa su završili takmičenje u ranijoj fazi. Ovom prilikom čestitamo svim učesnicima ovog turnira", stoji u saopštenju STK Sarajevo.

EMINA CERIĆ JE NOVI SENIORSKI PRVAK BiH!!! Ovaj vikend, u Ilijašu je održano državno prvenstvo za seniore i najmlađe...

Posted by STK Sarajevo on Sunday, March 3, 2024

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi