Engleska se provukla u  Rimu

Vels siguran, utakmica u Parizu odgođena

Engleska se provukla u Rimu

M. Maksimović
Teme:

Proteklog vikenda odigrane su samo dvije utakmice drugog kola ovogodišnjeg izdanja Kupa 6 nacija. Susret na Stade de France u Parizu gdje su trebali igrati Francuska i Irska je odgođen, iako su i uslovi na Olimpicu bili izuzetno teški.

Tamo je Italija ugostila Englesku pred 72.000 gledalaca. Na kraju je malo nedostajalo da se dogodi veliko iznenađenje. Nakon početnih 0:6 Engleske, Italija je u završnici prvog poluvremena napravila preokret.Tommaso Benvenuti i Giovanbattista Venditti su sa dva polaganja doveli Englesku tešku situaciju prije ulaska u svlačionice.

Situacija se počela komplikovati u nastavku nakon uspješnog pretvaranja Kristophera Burtona za vodstvo Italije 15:6. Englesku je i život vratio Andrea Masi čije ispucavanje blokira i pretvara u polganje Charlie Hodgson. Pretvaranjem Owena Farrella, Engleska je stigla na 15:13. Owen Farrell će u nastavku realizovati još dva kaznena pretvaranja za vodstvo Engleske 15:19. Pretvaranje u 66. minuti se pokazalo kao presudnim u ovom susretu. Domaćini su mogli napraviti nešto više u završnici, ali Tobias Botes katastrofalno šutira u kaznenom pretvaranju.

Škoti su odigrali dobro prvo poluvrijeme na Millenniumu, ali su Velšani probili njihovu čvrstu odbranu na otvaranju drugog.Alex Cuthbert je ''položio'' za 10:3. Za svega osam minuta Vels je stigao do vodstva 13:3. Tada na scenu stupa sjajni Leigh Halfpenny i sa svoja dva polaganja donosi nedostižnu prednost Velsa.

Sve što su Škoti napravili do kraja utakmice, bilo je polaganje Greiga Laidlawa za konačnih 27:13.
Treća utakmice je trebala biti odigrana u Parizu, ali je zbog loših vremenskih uslova odgođena, za jedan od dva slobodna datuma u kalendaru ovog takmičenja. Sudija ovog susreta
Dave Pearson je 10 minuta prije početka utakmice razočarao 80.000 gledalaca, jer je utakmicu odgodio zbog zaleđenog terena.

Sljedeće kolo se igra 25.i 26.februara, a u derbiju se sastaju dvije neporažene selekcije, Engleske i Velsa.

Rezultati 2.kolo:
Italija - Engleska 15:19
Vels - Škotska 27:13
Francuska - Irska odgođeno

Pogledajte najzanimljivije detalje iz Rima:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.