Englezi nakon osam godina
Englezi su odigrali četiri odlične utakmice

Kolo prije kraja imamo pobjednika

Englezi nakon osam godina

M. Maksimović

Kolo prije kraja, reprezentacija Engleske je osvojila prestižno takmičenje Kup 6 nacija. Nakon što su u trećem kolu savladali branitelje naslova Francusku, Englezi su u četvrtom kolu na svom terenu, u Twickenhamu očekivano sredili i Škotsku 22:16.

Dugo su Englezi čekali na naslov, još od 2003.godine.Od tada do danas su Francuzi četiri puta bili najbolji, dva puta Wales i jednom Irska. Zanimljivo, od 2002.godine samo su Francuzi dva puta slavili bez Grand Slama, 2006.godine su upisali jedan poraz, godinu kasnije se odbranili naslov također sa jednim porazom.

Škoti su se protiv Engleza držali dobro, na poluvremenu je bilo 9:9, ali je u nastavku Engleska krenula silovito, a presudnim se pokazalo polaganje Toma Crofta u 68.minuti utakmice.Ukupno je Toby Flood osvojio 12 poena iskoristivši četiri penala, Johnny Wilkinson je realizovao jedan penal i jedno pretvaranje, dok je Croft imao jedino polaganje u sastavu Engleske.

U preostalim susretima četvrtog kola, Wales je dobio Irsku 19:13, dok je Italija iznenadila Francusku 22:21.U posljednjem petom kolu Engleska gostuje u Irskoj.

Rezultati 4.kolo:
Engleska - Škotska 22:16
Italija - Francuska 22:21
Wales - Irska 19:13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.