Englezi teško sa Argentinom

Svjetsko prvesntvo u ragbiju

Englezi teško sa Argentinom

Na Novom Zelnadu je nastavljeno Svjetsko prvenstvo u ragbiju.

U grupi A je Novi Zeland na otvaranju savladao Tongu sa 41:10, a Francuzi su takođe lagano došli do trijumfa protiv Japana sa 47:21. Zato je mnogo dramatičnije bilo u grupi B gdje su Englezi i Argentinci odigrali fajterski meč. Stari rivali su se borili do kraja, a slavila je selekcija Crvene ruže sa 13:9. U drugom meču te grupe Škotska je savladala solidne Rumuine sa 34:24.

Prema očekivanju je sve prošlo i u grupi C gdje je Australija sa 32:6 savladala Italiju dok su Irci sa 22:10 bili bolji od SAD. Fidži je u grupi D bio bolji od Namibije sa 49:25, a šlager je prema očekivanju bio duel velesila Južne Afrike i Velsa. Slavili su Južnoafrikanci sa 17:16, a sa obzirom na sastav ove grupe u kojoj je još Samoa nema sumnja da će obe selekcije u četvrfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.