Etapa Formolu, vodstvo Australcu Clarku

Četvrta etapa Gira

Etapa Formolu, vodstvo Australcu Clarku

Talijan Davide Formolo (Cannondale) pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke Giro vožene u dužini od 150 kilometara od Cinque Terrea do La Spezije.

Formolu je uspio bijeg i ciljem je prošao s 22 sekunde prednosti ispred glavne grupe i drugoplasiranog Australca Simona Clarkea koji je time preuzeo ukupno vodstvo od sunarodnjaka Michaela Matthewsa.

Formolu (22) je etapna pobjeda najveći uspjeh u karijeri, a Clarke (28) po prvi puta nastupa na Giru.
Australac ima 10 sekundi prednosti ispred Kolumbijca Estebana Chavesa, Čeh Roman Kreuziger zaostaje 17, kao i veliki Španac Alberto Contador. U srijedu je na rasporedu 5. etapa od 152 kilometra od La Spezije do toskanskog vrha Abetonea, pa biciklistima predstoji ciljni uspon od 17 kilometara uz nagib od 5,4 posto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.