Evans najbolji kroz kišu i blato
Evans na Giru još nije obukao žutu majicu

Vinokourov preuzeo vodstvo

Evans najbolji kroz kišu i blato

M. Maksimović

Australac Cadel Evans pobjednik je sedme etape biciklističke utrke Giro vožene u dužini od 222 kilometra od Carrare do Montalcina.Član američke ekipe BMC Racing i aktualni svjetski prvak, najbolje se snašao u lošim vremenskim uslovima, kiši i blatu te je u samom cilju pretekao Talijana Damiana Cunega i Kazahstanca Aleksandra Vinokurova.

Vinokurov, je također veliki dobitnik etape jer je preuzeo ukupno vodstvo. Evans je sada drugi s minutu i pol zaostatka, a treći je Britanac David Millar. Evans je svjetski prvak iz 2009.godine, u karijeri osvojio Tour de Romandie 2006.godine, pa u dva navrata Tour of Austria


Rezultati sedme etape:
1.Cadel Evans (Aus,BMC) 5:13:37
2.Damiano Cunego (Ita,Lampre) + 0:02
3.Alexander Vinokourov (Kaz,Astana) + 0:02
4.Marco Pinotti (Ita,Columbia) + 0:06
5.David Arroyo (Špa,Caisse d’Epargne) + 0:10


Ukupni poredak:
1.Alexander Vinokourov (Kaz,Astana) 24:09:42 
2.Cadel Evans (Aus,BMC) + 1:12
3.David Millar (VB,Garmin) + 1:29
4.Vladimir Karpets (Rus,Caisse d'Epargne) + 1:30
5.Vincenzo Nibali (Ita,Ita,Liquigas) + 1:33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.