Falconsi demolirali Buccaneerse

Nevjerovatna partija Atlante

Falconsi demolirali Buccaneerse

M. Šljivak

Ekipa Atlanta Falconsa uvjerljivo je savladala na svom terenu Tampa Bay Buccaneerse 56:14, te je tim iz Georgije došao do druge pobjede u novoj NFL sezoni.

Dominirali su Falconsi u ovom susretu i zasluženo su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu. 

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno da tim s Floride nema šta tražiti u Atlanti. Tri touchdowna i tri pretvaranja su donijela Falconsima prednost od 21:0, da bi se katastrofa gostiju nastavila i u drugom periodu.

Devin Hester je s dva touchdowna povećao prednost na 35:0, da bi nakon tri četvrtine rezultat glasio nevjerovatnih 56:0. Uspjeli su Buccaneersi u posljednjoj dionici da smanje prednost sa dva touchdowna, ali više od toga nisu mogli, te su pretrpjeli treći poraz u sezoni.

Quarterback Falconsa Matt Ryan nije blistao, ali je uspio da baci 286 jardi za tri touchdowna, dok je Julio Jones imao devet hvatanja za 161 jardu uz jedno spektakularno hvatanje za touchdown. 

Također, Devin Hester je srušio NFL rekord, te je uspio doći do 20. touchdowna nakon vraćanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.