Falconsi razbili Packerse za NFC naslov
Foto: EPA

Luda noć Matta Ryana i plasman u Super Bowl

Falconsi razbili Packerse za NFC naslov

M. Šljivak

Atlanta Falconsi osvojili su naslov NFC prvaka, te su ostvarili plasman na Super Bowl, gdje će se boriti za naslov najbolje ekipe u NFL-u. Oni su večeras  u konferencijskom finalu uvjerljivo pobijedili Green Bay Packerse rezultatom 44:21.

Potpuno su dominirali Falconsi u ovom meču i potpuno su razbili Packerse u večerašnjem finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC), a briljirao je quarterback Atlante Matt Ryan.

Potop Packersa dao se naslutiti već u prvom poluvremenu. Ostali su bez poena u ovom dijelu igre, Aaron Rodgers nije imao apsolutno nikakvu podršku saigrača, pa su Falconsi na krilima Matta Ryana na poluvrijeme otišli sa vodstvom od 24:0.

Samo što je počeo nastavak meča Julio Jones postiže touchdown i uz siguran šut Bryanta Falconsi dolaze do ogromnih 31:0.

Iako je prednost bila ogromna, Packersi se nisu predavali. Rodgers je međutim večeras igrao sam protiv svih i pomoći Green Bayu nije bilo. Falconsi su sigurno stigli do trijumfa, te odlaze u Super Bowl, drugi u klupskoj povijesti.

Ovo je također Falconsima drugi naslov NFC-a gdje su posljednji put slavili 1999. godine.

Ryan je imao osvojena 392 jarda večeras uz četiri touchdowna, a sjajan je bio i Julio Jones sa 180 jardi i dva touchdowna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi