Fanaticosi na čelu, "popravni" Blue Traina

Gostima tek mrvica, domaći bez milosti...

Fanaticosi na čelu, "popravni" Blue Traina

E. Škorić

Ovog vikenda na rasporedu je bilo 5. kolo SportSport.ba lige, a na 4 od odigranih 5 parova rezultat je glasio 1:0, tek Čekićari su uspjeli kod Crazy Legsa odigrati "mršavih" 0:0 i spasiti čast gostiju.  

Crazy Legs ponovo nije uspio donijeti osmijeh na lica svojih navijača, koji i nakon 5 kola nemaju priliku radovati se pobjedi svog tima. Naime, Legsi su skupili svega dva boda, a u dominaciji Čekićara, uspjeli su svih 90. minuta sačuvati svoju mrežu netaknutom.
Bila je ovo, uistinu, jedna loša predstava i jednih i drugih, tek su gosti imali pokoju dobru priliku, obje ekipe su igrale defanzivno, pokušavajući brzim kontrama ugroziti svog protivnika. Hammer je u 30. minuti u jednoj takvoj došao sam pred gol domaćih, no završnije ni ovaj put nije bilo. Do kraja prvog dijela treba istaći priliku Crazy Legsa, kada njihov kapiten adnan_nanda odlično poslužuje Mukiola, ovaj nesebično pronalazi lola, golman gostiju odličnom odbranom spašava svoj tim.

Drugo poluvrijeme prošlo je u nešto bržem ritmu, sa dosta trke, a prva prava prilika u nastavku desila se tek 78. minute. MontO je odigrao dupli pas sa suigračem defenderom, prošao pored Mukiola koji se grčevito borio sa čuvanjem ovog igrača, te u stilu Edina Džeke šutirao u donji desni ugao gola domaćih. Kada su svi na stadionu loptu vidjeli u gola, ona je od stative otišla u gol aut. U stilu Edina Džeke, ali ne kao on...

"Zašto smo posljednji? Pa gledajte, tim koji prije svega nema sreće, tim koji trenira tek dva puta sedmično, tim čiji igrači petkom i subotom dočekuju zore u obližnjim kafana, ne mogu bolje", uznemireno nam je "tajnu neuspjeha" potvrdio domaći trener, napuštajući stadion sa pokojom suzom na licu.


"Ne, nisam zadovoljan! Niti igrom, a naravno niti rezultatom. Očekivao sam pobjedu svog tima, jači smo od današnjeg domaćina, ničiji kvalitet ne osporavam, no ove sezone smo bolja momčad. Vidjeli ste onu priliku Monta? Ja sam je vidio u golu, danima ćemo na duši nosit tih nekoliko čistih prilika", komentarisao je ukratko gostujući trener za naš portal.



- Bez ijedne pobjede Blue Train na svom stadionu dočekao je joint_fc. Kako se gosti bore za sami vrh, špekuliralo se kako će ova utakmica biti prodana od strane nekoliko domaćih igrača, ali je to trener Blue Traina oštro demantovao, te na teren poslao ratnike. Ratnike koji su napravili opsadu gostujućeg gola svih 90 minuta. U silnim prekidima, prvo poluvrijeme gosti uspijevaju završiti sa (njima) pozitivnom nulom. Naš portal saznaje da je u svlačionici bilo manjih sukoba na relaciji "domaćin-arbitar Pekarić", pa je "čovjek u crnom" drugo poluvrijeme "počastio" Blue Train sviranjem nepostojećeg jedanesterca u 71. minuti. Bistrikboy je bio siguran, te ovim golom donio sigurnu pobjedu, pobjedu kojom "plava lađa" uspijeva isploviti sa dna.

"Kakva ba naguravanja na poluvremenu? O čemu Vi majketi? Stvarno nemam blage, pričate nebuloze, mi smo štoviše na poluvremenu dragog sudiju počastili malom porcijom ćevapa, jer sudijo je odlično prvo poluvrijeme", prokomentarisao je naša pisanja o ovom događajju trener Blue Traina.


"Čestitke gostima na pobjedi, osjećamo se pokradeno, ali to je dio fudbala, dio fudbala koji niko ne voli, niko ne želi, ali tako je htjela "gospoda u foteljama". Bez obzira na sve, srcem i dušom joint_fc će se borit da do kraja prvenstva osvoji titulu, mislim da posjedujemo kvalitet za takvo što", riječi su gostujućeg trenera, svjestan stanja u našem vrhu fudbala.



- Identičnim rezultatom slavili su i BH Fanaticosi na svom terenu, ovaj put "pao" je Spamm, gosti bez "ispaljenog metka" napustili su teren u Sarajevu, kući odlaze s činjenicom da ovakvom igrom nemaju što tražiti u vrhu lige. BH Fanaticosi pobjedom su došli na prvo mjesto, slavilo se širom Sarajeva, lokali sa plavo-žutim zastavama odslikavali su ponos ovog grada i njihovih navijača. Već nakon 7. minuta Stone Island i Knele proigravaju D€LUXA, no ovaj šutira zamalo, pored gola.
Nekoliko minuta poslije isti igrač pogađa prečku iz slobodnog udarca, sa nekih 20 metara. Gol je visio u zraku, a mreža se zatresla tek u 43. minuti, no pomoćni sudac Karmanović digao je visoko svoju zastavicu, radilo se, dakako, o nedozvoljenoj poziciji. Drugo poluvrijeme Spamm se budi, i u 55. minuti RZ 88 pada u šesnestercu, nakon što ga je kapiten domačih Knele povukao za ruku, Ispravna odluka glavnog arbitra, no big_amko ne uspijeva pogoditi gol domaćih. Kazna, kako to biva u fudbalu, stiže odmah poslije. D€LUX uspijeva pobjeći svojim čuvarima, te efektnim udarcem sa 17 metara pogoditi, do ovog trena, netaknutu mrežu gostiju. Domaći tim se povukao, igralo se na čuvanje rezultata, to im je uspjelo te do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Fanaticosi, kao što smo već napisali, dolaze na čelnu poziciju lige, i već sada su glavni favorit za osvajanje titule. Spam unatoč ovom porazu ostaje na 4. mjestu sa 7 osvojenih bodova, i dakako, uključeni su u borbu za vrh.

"Daaa, pobjeda, sretni smo, sretni kao nikad. Zaista ovo je veliki uspjeh, prvu smo godinu u ligi i nakon pet kola nalazimo se na vrhu tabele. Ko bi reko, čuda da se dese...", riječi su pojedinih navijača domaćih u lokalu "San Remo", gdje se slavila pobjeda protiv Spama.


"Iskrene čestitke BHF-u, dobra su momčad zaista, vidim ih na jednom od prve tri poziciji na kraju prvenstva, ali i svoj tim isto. Imali smo penal, nismo ga realizovali, ostaje gorak ukus, ali fudbal je to" , izjavio je za naš online magazin trener gostiju.


- Zadnja Klupa i FC Bayern kada se sastanu, to obično biva dan manifestacije fudbala, tribine su pretežno bile pune do zadnjeg mjesta, no ovaj put nije bilo tako. Čini se, kako je prvi maj ostavio traga, mahmurni navijači nisu našli snage da bodre svoje timove ove "sive" subote, tek njih 3.500. Prvu pravu prigodu imali su "bavarci", kada geronimo glavom sa par metara uspijeva ozbiljno zaprijetiti domaćima. Do kraja prvog poluvremena sijevale su prilike na sve strane, csh, doci, GoRaN sa jedne, te ribery, Emir_ZENICA i geronimo sa druge strane. Ipak, gol odluke domaći kapiten postiže tek u 88. minuti. Dubinska lopta docija ovaj put imala je oči, pronašla csh-a, a ovaj u svom stilu, stilu prvog strijelca lige, neometano pogodio mrežu Bayerna.

"Ma kakva crna utakmica, ko je igrao??? Stvarno ne znam, glava mi puca, sinoć se do kasna sjedilo, popilo se ko nikad", zbunjeno će navijač domačih, kojeg smo sreli na putu ka našoj redakciji.


"Nijemci su poznati po toj borbenosti, bez obzira na ovaj današnji poraz, Bayern će dati sve od sebe da u nastavku sezone dođe tamo gdje mu je mjesto, na prvo mjesto. Danas nam je falilo malo sreće, ali raduje me kolektivna igra mojih igrača", prokomentarisao je poraz svog tima, trener "crveno-bijelih".


Derbi začelja odigrali su Mislish United i Backspace United. I ovdje se igralo po režimu "tri za tri", čini se. Zagor je tek nakon 30 minuta uputio prvi udarac u okvir gola, uopšte na utakmici. Dubioza je taođer zaprijetio gostima, samo par minuta kasnije. Novo pojačanje Mislish Uniteda Bayer 04 pokazuje zašto je zbog njega odriješena kesa para, pogodio je u 56. minuti. Bio je ovo zaista lijep gol, kakav se rijetko viđa na našim terenima. Gosti su bili oslabljeni neigranjem 19TM87, koji je, kako saznaje naš portal, imao problema sa zdravljem. Ovom pobjedom Mislish U. se pridružio koloniji timova koji imaju po 7 bodova, njih 4.

"Drago mi je da sam bio igrač odluke, izgleda da sam dobro pojačao svoj klub. Sretan sam zbog ovog gola, vjerujte, dugo ću ga pamtit. Ovo mi je do sada najljepši pogodak u karijeri, posvećujem ga malom sinu Arminu", riječi su jedinog strijelca danas, Bayera 04.

"Moje neigranje jeste utjecalo na loš rezultat BackSpace-a, no ne toliko. Moji suigrači su dovoljno kvalitetni da i bez mog neigranja dođu do pozitivnog rezultata, danas smo bili solidni, štešta što nismo bar bod "upecali". Čestitke Mislishu, a posebno strijelcu Bayeru 04, inače, to je moj ratni kolega", izjava je 19TM87 igrača gostiju koji zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bio na usluzi svom treneru.


Svi rezultati 5. kola:
Crazy Legs - Čekićari 0:0
Blue Train - joint_fc 1:0
BH Fanaticos - Spam 1:0
Zadnja Klupa - FC Bayern 1:0
Mislish United - Backspace U. 1:0

Poredak: BH Fanaticos 10, FK Delfin 9, Zadnja Klupa 8, Spam 7, Joint_fc 7, Fc Bayern 7, Mislish U. 7, Čekićari 5, Back Space 4, Blue Train 3, Crazy Legs 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.