Fantomi brane evropsku titulu

Fantomi brane evropsku titulu

O. Lekić

Odbojkaški klub invalida "Fantomi", višestruki i aktuelni prvak BiH i Evrope od 26. do 31. oktobra učestvovat će na Eurokupu u mađarskom gradu Niredjhaza, gdje će braniti naslov najboljeg kluba Starog kontinenta.

Za razliku od prethodnih takmičenja, ove godine će nastupiti šest ekipa: Leverkusen (Njemačka), Rodnik (Rusija), Piremon (Mađarska), Atina (Grčka), Banja Luka (Srbija) i Fantomi (BiH).

Trener Fantoma Šefko Nuhanović izjavio je da je konkurencija na ovogodišnjem takmičenju jača nego ranije, ali da vjeruje u osvajanje naslova.

"Ove godine je takmičenje jače nego ranije. Nastupa šest državnih prvaka, vjerovatno i šest najjačih evropskih ekipa u ovom trenutku. Mi ćemo učiniti sve da odbranimo titulu i treći put zaredom, a četvrti put ukupno osvojimo ovo takmičenje", kazao je Nuhanović na pres-konferenciji.

Dodao je da ove godine neće biti takmičenja po grupama, nego će se igrati po principu "svako sa svakim", nakon čega će četiri najbolje ekipe igrati u polufinalu.

Predsjednik i igrač "Fantoma" Ismet Godinjak izjavio je da se klub zbog velikih troškova suočio s mogućnošću neodlaska u Mađarsku.

"Veoma teško smo zatvorili finansijsku konstrukciju. Zahvalni smo našim poslovnim prijateljima koji su nam omogućili da se borimo za novu titulu. Ne želimo nikome prepustiti titulu dok nas ne pobijedi na terenu", kazao je Godinjak.

Odbojkaši Fantoma u Mađarsku će otputovati u ponedjeljak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.