Farrar brži od Cavendisha
Tyler prvi u cilju

Vožena peta etapa na Vuelti

Farrar brži od Cavendisha

M. Maksimović
Teme:

Peta etapa ovogodišnje Vuelte vožena od od Guadixa do Lorce, pripala je Amerikancu Tyleru Farraru.Vozač Garmina je dionicu dugu 198 kilometara prošao za pet sati, tri minute i 36 stotinki, a  do pobjede je došao u završnici.

U posljednjih 200 metara Farrar je uspio prestići velikog sprintera Marka Cavendisha koji je na kraju završio kao treći, jer ga je prestigao i Španac  Koldo Fernandez.Vodeći u ukupnom poretku Philippe Gilbert je etapu završio u grupi što znači da i dalje drži svoju prednosti od 12 sekundi ispred Igora Antona (Euskaltel) na drugom i Juliana Rodrigueza (Katusha) na trećem mjestu.

Uoči starta današnje etape biciklisti su minutom šutnje odali počast dvostrukom pobjedniku Tour de Francea, Francuzu Laurentu Fignonu, koji je umro u utorak u Parizu.


Rezultati pete etape:
1.Tyler Farrar (SAD,Garmin) 5:03:36
2.Koldo Fernandez (Špa,Euskatel)
3.Mark Cavendish (VB,HTC)
4.Matteo Tosatto (Ita,Quickstep)
5.Alessandro Petacchi (Ita,Lampre)
6.Sebastien Chavanel (Fra,FDJ)
7.Robert Förster (Njem,Milram)
8.Denis Galimsjanov (Rus,Katusha)
9.Theo Bos (Hol,Cervelo)
10.Greg van Avermaet (Bel,Omega) svi isto vrijeme...


Ukupni poredak:
1.Philippe Gilbert (Bel,Omega) 19:00:06
2.Igor Anton (Špa,Euskaltel-Euskadi) + 0:10
3.Joaquin Rodriguez (Špa,Katusha) 0:10
4.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas-Doimo) 0:12
5.Peter Velits (Slk,HTC-Columbia) 0:16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.