Fazlija 45. u kvalifikacijama na EP
Nedžad Fazlija loš u kvalifikacijama

Slab nastup naših na EP

Fazlija 45. u kvalifikacijama na EP

M. Maksimović

Bosanskohercegovački strijelci ostvarili su skroman učinak na Evropskom prvenstvu  zračnim oružjem u Pragu.  U disciplini zračana puška (10 m) za seniore oba naša predstavnika takmičenje su završila u kvalifikacijama.

U konkurenciji 64 takmičara Nedžad Fazlija je zauzeo 45. mjesto pogodivši u osnovnoj seriji 587 krugova, dok je Žarko Lazić bio 56. sa 584 kruga.  Naš jedini predstavnik u gađanju zračnim pištoljem  (10 m) Saudin Isaković  u kvalifikacijama je zauzeo 42. mjesto (52 takmičara) s pogođenih 565 krugova.

Zlatnu medalju u disciplini zračni pištolj osvojio je Srbin Andrija Zlatić (586/684,6 krugova), dok je na zračnoj pušci najbolji bio Italijan Niccolo Campriani (599/699,6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.