Fazlija drugi u Sloveniji
Bh. strijelci odlično gađali u Sloveniji

Tradicionalno takmičenje u Sloveniji

Fazlija drugi u Sloveniji

Najbolji strijelac BiH Nedžad Fazlija osvojio je drugo mjesto na tradicionalnom 13. turniru “Prehodna Skirca Borisa Peternosta” koji je održan proteklog vikenda u Tržinu (Slovenija).

Takmičar SK Sarajevo i šestoplasirani na Olimpijadi u Sidneyu u disciplini vazdušna puška ostvario je rezultat od 692,1 krugova, 5.6 krugova manje od prvoplasiranog Mađara Petera Sidlija (697,7). Treći je bio Petar Gorša iz Hrvatske sa 691,4, a četvrti najveći adut domaćina - Rajmon Debevec (Slovenija) sa 690,1 krugom.

Solidan nastup u pojedinačnoj konkurenciji imao je i drugi bh. takmičar Žarko Lazić. On je sa rezultatom 689,4 krugova bio sedmoplasirani.
U ekipnoj konkurenciji reprezentacija BiH u sastavu Fazlija, Lazić, Džanković osvojila je 2. mjesto sa rezultatom 1.761 krug što je za samo jedan krug slabije od državnog rekorda.
Prvoplasirana je bila Mađarska (1.769), a treća Trnje (Hrvatska - 1.755).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.