Fazlija i Drinjaković državni prvaci

Prvenstvo Bosne i Hercegovine

Fazlija i Drinjaković državni prvaci

O. Lekić

Na strelištu Olimpijskog centra  Zetra u nedjelju je održano 17. prvenstvo BiH za seniore i seniorke u streljaštvu u gađanju zračnim oružjem (10 m).

Na takmičenju je nastupilo 80 najboljih takmičara i takmičarki iz Teslića, Banje Luke, Sarajeva, Bijeljine, Visokog, Zenice, Hadžića, Gacka i Trebinja.

Prvenstvo je završeno u potpunoj dominaciji Streljačkog kluba Sarajevo, čiju su članovi osvojili  pet titula.

Pojedinačno najuspješniji su bili Nedžad Fazlija i Sabrina Drinjaković  sa po dvije titule.   

U konkurejnciji seniorki pobjedila je ekipa SK Sarajevo, u sastavu Sabrina Drinjaković, Aleksandra Fazlija i Naida Čongo sa 1.162 kruga.

Pojedinačno je slavila Sabrina Drinjaković (SK Sarajevo)  ispred Škaljo Eme iz Zenice, koja je bila favorit.

Kod seniora naš istaknuti olimpijac Nedžad Fazlija nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Ubjedljivo je pobijedio sa osnovnim rezulatom od 595 krugova ispred Lazića Žarka iz Teslića 590 krugova.

I u ekipnoj konkurenciji najbolji su bili strijelci  iz Sarajeva (Nedžad Fazlija, Nedžad Džanković i Faruk Zunđa).

U disciplini zračni pištolj ekipa SK Sarajevo (Mahir Spahić, Denis Vrhovčić i Hakim Hodžić) slavila je  ispred SK Leotara RVI, prošlogodišnjeg šampiona

Pojedinačno je najbolji bio Siniša Petković iz Trebinja ispred Mahira Spahić  iz Sarajeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.