Fazlija završio sa OI: 38. od 41 takmičara

Nova bruka bh. olimpijaca

Fazlija završio sa OI: 38. od 41 takmičara

Bh. olimpijac Nedžad Fazlija okončao je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu još jednim veoma lošim rezultatom.

Fazlija je jutros nastupio u kvalifikacijama disciplina malokalibarska puška 50 - trostav, te je ponovo podbacio, osvojivši tek 38. poziciju od ukupno 41 takmičara u kvalifikacijama.

Četrdesetčetverogodišnjem članu AK Sarajevo ovo je bio treći nastup u Londonu. U disciplini zračna puška - 10 m Fazlija je u kvalifikacijama zauzeo 44. mjesto, dok je u gađanju malokalibarskom puškom 50 metara bio plasiran na 45. mjestu.

Fazliji  je to peto učešće na olimpijskim igrama, a najbolji plasman zabilježio je 2000. godine u Sydneyju kada je osvojio šesto mjesto, što je ujedno i najbolji plasman bh. sportista na olimpijskim igrama.

Međutim, to je bilo davno, a sadašnja situacija govori kako je Fazlijino vrijeme odavno prošlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.