Feillu iznenadio, Cancellara zaostao
Feillu će pamtiti dugo ovaj dan

Feillu iznenadio, Cancellara zaostao

M. Maksimović

Sedma etapa ovogodišnjeg Toura duga 224 kilometara vožena od Barcelone do Arcalisa u Andori ponudila je super zanimljiv rasplet. Prvi je ciljem kao velika senzacija prošao Francuz Brice Feillu, biciklist koji je tek 45 dana profesionalac.

Vozač Agritubela je slavio ispred zemljaka Christophea Kerna vozača Cofidisa koji je zaostao 5 sekundi dok je treći Nijemac Johannes Froehlinger stigao u cilj kao treći sa 25 sekundi zaostatka.

Feillu je krenuo žestoko četiri kilometra prije cilja, dok su vozači AG2R Rinaldo Nocentini i
Christophe Riblon prijetili, ali se Francuz uspješno odbranio. Vodeći u ukupnom poretku do danas, Fabian Cancellara je iza sebe imao lošu etapu, dva puta mu je pucala guma pa je na kraju u cilju bio tek 67. sa 9 minuta i 16 sekundi zaostatka. Lance Armstrong je završio kao 15. pa sada u ukupnom poretku vodi Rinaldo Nocentini (AG2R) sa šest sekundi prednosti ispred  Alberta Contadora i osam sekundi u odnosu na Lancea Armstrong. Fabian Cancellara već sada ima zaostatak od 5 minuta i 37 sekundi.

Rezultati sedme etape:
1.Brice Feillu (Fra,Agritubel) 6:11:31
2.Christophe Kern (Fra,Cofidis) + 0.5
3.Johannes Froehlinger (Ger,Milram) + 0.25
4.Rinaldo Nocentini (Ita,AG2R) + 0.26
5.Egoi Martinez (Spa,Euskaltel) + 0.45

Ukupni poredak:
1.Rinaldo Nocentini (Ita,AG2R) 25:44:32
2.Alberto Contador (Spa,Astana) + 0.6 secs
3.Lance Armstrong (USA,Astana) + 0.8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti