FIFA odredila sudije za fudbalski turnir u Londonu

Pet evropljana će suditi u Londonu

FIFA odredila sudije za fudbalski turnir u Londonu

M. Maksimović

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je službeni popis sudija za muški i ženski  turnir na Olimpijskim igrama u Londonu.Na popisu se nalazi ukupno 84 suca iz 36 zemlje širom svijeta.

Muški dio turnira vodit će 16 glavnih i 32 pomoćna suca, dok će djevojkama pravdu dijeliti 12 sutkinja i 24 pomoćne sutkinje.Među 16 glavnih sudija muškog turnira samo petorica dolaze iz Evrope. Među njima je i Nijemac Felix Brych koji je u srijedu sudio prvi susret polufinala Lige prvaka između Chelsea i Barcelone. Preostala četvorica su Englez Mark Clattenburg, Čeh Pavel Kralovec, Norvežanin Svein Oddvar Moen i Talijan Gianluca Rocchi.

Za sada u muškom dijelu turnira imamo 15 selekcija koje će nastupiti u Londonu, dok u ženskom dijelu je trenutačno 12 reprezentacija. Utakmice turnira će se igrati na šest stadiona u Manchesteru, Newcastleu, Londonu, Cardiffu, Coventryju i Glasgowu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.